crossfit

De voordelen van crossfit

Geplaatst door

Crossfit wint steeds meer aan populariteit in Nederland. Waar de meesten eerst fitness uitoefende, zien we nu steeds meer crossfitters. Het aanbod aan crossfit aanbieders en shops waar je crossfit accessoires kunt kopen rijzen dan ook de pan uit. Maar waarom is het zo populair? Wat zijn de voordelen? Dat leggen we je hieronder uit!

Wat is crossfit

Als je nog nooit aan crossfit gedaan hebt, vraag je je misschien af wat voor sport dit is. Bij crossfit worden eigenlijk diverse sporten gecombineerd tot één les. Zo kom je vaak elementen uit gymnastiek, atletiek, gewichtheffen en powerliften tegen in een lesje crossfit. Al deze sporten gecombineerd maken het crossfit. Het is overigens een onderdeel van fitness, alleen gaat het bij crossfit verder dan enkel vet verbranding of het kweken van spiermassa.

Wat zijn de voordelen van crossfit?

Nu we weten wat het ongeveer inhoudt (je weet dit natuurlijk pas echt als je eens een les hebt meegedaan), is het tijd voor de voordelen. Want waarom is iedereen toch zo verzot op deze manier van sporten? Nou, wel hierom:

1. Kracht en conditie

Sporten is gezond. Je krijgt er een goede conditie van. Bij crossfit worden kracht én conditie gecombineerd. Je wordt dus fitter, maar ook sterker. Win-win dus!

2. Geen tijd om te vervelen

Misschien herken je jezelf hierin. Je gaat naar de sportschool om te trainen, maar betrapt jezelf dat je op een bepaald moment er niet meer lekker in zit. Je verveelt je omdat het altijd hetzelfde is. Bij crossfit zijn de lessen altijd anders en omdat er veel afwisseling in crossfit zit, is het dus nooit saai.

3. Je traint in een groep

Crossfit is een groepsles. Je bent dus nooit alleen. Het voordeel van groepslessen is ook dat er veel interactie is. Het is dus naast afzien ook gezellig. En, je kunt wat van elkaar leren! Ook fijn om te weten is dat je -als het goed is- goede aanwijzingen krijgt van de instructeur. Zo voorkom je dus sneller blessures en het niet goed uitoefenen van een oefening.

4. Je traint veel verschillende spieren

Tijdens crossfit worden veel verschillende spiergroepen getraind. Geen aparte legday meer dus, gewoon alle spieren trainen. Zo voorkom je ook dat je spiergroepen die je minder leuk vindt om te trainen, niet traint. Vaak zit het trainen van de verschillende spiergroepen zo verkapt in de oefeningen, dat je niet eens doorhebt dat je bepaalde spieren traint. Tot de volgende dag dan.. 😉

Benieuwd of crossfit iets voor jou is? Volg eens een proefles bij jou in de buurt! Voor goede crossfit accessoires kun je terecht bij Fen Company.