Hou je rug schoon met spatborden

Spatborden

Het is maandagmorgen en je moet weer naar school. Dan kijk je naar buiten en zie je dat het super hard heeft geregend, maar dat het nu wel droog is. Het probleem is dan wel dat de weg nog helemaal nat is. Wanneer je eroverheen gaat fietsen zul je ook zien dat dit water zal opspatten vanaf de wielen. Spatborden zijn ervoor gemaakt om dit te voorkomen. Zo zul je zelf dus geen last hebben van een vieze rug, maar ook de persoon die misschien achter fietst zal dan geen last hebben van het opspattende water. Vaak zie je ook dat het niet alleen om water gaat, maar ook om modder en blubber wat op de weg kan liggen. Als je dan op school komt en je jas en broek zijn dan helemaal doorweekt en bevuild met modder dan moet je er nog de hele dag in lopen. Dit is natuurlijk geen pretje.

Spatborden

Voor een achter een bord

Veel mensen denken bij spatborden alleen aan het ding wat dan boven de achterband zit, maar er zitten 2 borden op de fiets, op normale fietsen in ieder geval. Aan de voorkant zul je er namelijk ook een aantreffen. Deze is er natuurlijk ook met een reden geplaatst. Zowel je voorband als achterband zal voor net zoveel opspattend water en modder zorgen. De achterband maakt je rug vies waar de voorband je schoenen en broek te grazen zal nemen. Zorg er daarom dus voor dat beide borden juist zijn gemonteerd zodat je dan nooit meer vies wordt.

Verschillende groottes

Wanneer je dan gaat kijken naar een mountainbike dan zie je ook dat hier vaak geen spatbord op zit. Dit is omdat je vaak toch wel vies wordt met mountainbiken. Toch kan het fijn zijn om je rug te beschermen door middel van spatborden zodat je niet helemaal smerig wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *