Wildcamera-logo

Waarom een wildcamera kopen

Geplaatst door

Een wildcamera kopen, wordt ook wel een cameraval genoemd. Dit is een camera die bij een beweging in de natuur een afbeelding of video maakt. Je kunt op deze manier dieren in hun natuurlijke omgeving fotograferen, zonder dat je ze lastig valt. De camera heeft een bewegingssensor of een infrarood sensor, die bij een beweging of een verhoogde temperatuur beeldmateriaal maakt. Ook heeft de wildcamera  een camouflagepatroon, dit zorgt ervoor dat hij niet opvalt. Door de wildcamera zie je wat er ’s nachts en overdag in het bos, tuin of jouw erf gebeurd. Dit is voornamelijk voor dierlijk gedrag. Ze worden ook veel voor de jacht gebruikt. De mensen kunnen zo informatie verzamelen over de voedingspatronen, trekroutes en slaappatronen. Een wildcamera levert dus ook veel informatie op.

Burrel-edge-hd

De voordelen en het plaatsen

De camera’s hebben veel voordelen ten opzichte van het direct observeren van dierlijk gedrag. Het beeldmateriaal dat de wildcamera kopen maakt, kun je gemakkelijk delen met andere personen, zodat het gedrag beter geëvalueerd kan worden. Het leefgebied wordt ook niet verstoord ten opzichte als je constant aanwezig bent. De voorwaarde hiervan is dat je wel gebruik maakt van een BlackFlash wildcamera. Deze camera produceert in de nacht met een onzichtbare flits, zo zullen de dieren niet schrikken van rode lampjes of andere flitsen.

De locatie is een belangrijke factor voor het verzamelen van goed beeldmateriaal. Het plaatsen van een camera op een wildwissel of een voed plek zorgt voor meer succes. Je kan het succes ook vergroten door een liksteen op te hangen. Dit doe je afhankelijk van welk dier je wilt fotograferen of filmen, zo bepaal je ook gelijk de hoogte waar je de camera hangt.