padel racket kopen

Wil jij een padel racket kopen?

Geplaatst door

De sport, padel kent een enorme groei! Je kan het spel omschrijven als leuk, energiek, spannend, tactisch en technisch. Het is nu al een enorm populaire sport. Als je wilt deelnemen aan het spel moet je een padel racket kopen. Want het maken van de juiste racket, kan zomaar de prestaties van jouw spel kunnen verbeteren! 

Let op de diverse eigenschappen van de padel rackets. Niet elk racket vorm is hetzelfde. De verschillen kan je vinden in vorm, gewicht en materiaal. 

Verschillende eigenschappen

Wil je padel rackets kopen? Dan hebben de rackets verschillende vormen: de ronde, waterdruppel en diamant vorm. Vind je controle en wendbaarheid belangrijk of ben je een starter? Kies dan voor de ronde vorm. Wil je variĆ«ren in tactieken, gecontroleerd met een beetje pit en hard slaan? Kies dan voor de waterdruppel vorm. Wil je het duel winnen door hard te slaan zonder  controle te verliezen? Kies dan voor de diamantvorm.

padel racket kopen

Materiaal

De racket  is vooral gemaakt door  zacht schuimmateriaal of hard materiaal (EVA). Dit is een wat minder soepele, geoptimaliseerde duurzamer dan zacht schuim. Door gebruik te maken van dit materiaal kan de kracht alleen maar toenemen. 

Gewicht

Wist je dat padelrackets zijn zwaarder dan tennisrackets. Hoe zwaarder de racket, hoe meer kracht. Op deze manier sla je super hard met de diamant vormige racket. De ronde vormen zijn meestal de lichtere rackets, deze zijn erg wendbaarder. Het gewicht varieert tussen 350 gram en 380 gram.